Job Search Scrap Trading Books News Scholarship Website
Extreme Ownership - Jocko Willink

Extreme Ownership

By Jocko Willink

  • Release Date: 2021-12-17
  • Genre: Management & Leadership

Description

Hogyan légy vezető, és hogyan légy győztes?
New York Times #1 bestseller
„Szívbe markoló, erőteljes, gyakorlatias. Minden vezetőnek kötelező.”
– Roger Ailes, a Fox News elnök-vezérigazgatója
Ez a könyv lerohanta az egész világot. Az iraki háborúban legtöbb kitüntetést szerzett haditengerészeti különleges alakulat két vezetője mutatja be vezetési stratégiáját, amely nemcsak a harcmezőn és az üzleti világban, hanem az élet minden területén kiállta a próbát.
Jocko Willink és Leif Babin SEAL-alakulata Irak legvéresebb hadszínterén vitt véghez egy lehetetlen küldetést: a katonasággal együtt biztosították Ramadi városát, amelyet az USA hadereje addigra lényegében feladott. Szívbe markoló beszámolóban mutatják be a hősies teljesítményeket, tragikus veszteségeket és a nehezen kivívott győzelmeket, amelyek során rájöttek, hogy egy csapat sikerének legfontosabb tényezője, hogy milyenek a vezetői.
Willink és Babin, miután leszereltek, kinevelték a SEAL-parancsnokok következő nemzedékét. Később létrehívták az Echelon Front nevű céget, amely a legkülönbözőbb ügyfelek számára tette lehetővé élenjáró, a harcmezőt uraló csapatok kiépítését. Az Extrém felelősség részletesen bemutatja, milyen hozzáállásra van szükség a SEAL-alakulatban, és ezeket az alapelveket hogyan lehet munkahelyen, családban, vagy bármilyen egyéb csapatban alkalmazni.
Elméleti oktatás és gyakorlatias tanácsok – ez a kötet forradalmasítja az üzleti vezetőképzést, és mindenkit rávezet arra, hogy elérjék céljaikat: vezetőkké és győztesekké váljanak.
„A SEAL vezetői könyv, amire vártunk. Szívbe markoló, erőteljes, gyakorlatias. Minden vezetőnek kötelező.”
– Roger Ailes, a Fox News Channel és a Fox Business Network elnök-vezérigazgatója, a Fox Television Stations elnökségi tagja
„Leif és Jocko a legjobbak. Megtiszteltetés, hogy együtt szolgálhattam velük. Ramadi városában pokoli harcokban vezették diadalra a SEAL-eket. Ebben a könyvben benne van, hogyan csinálták.” – Marcus Luttrell, USA haditengerészeti SEAL, A túlélő című #1 bestseller szerzője
„Fineszes. A Jack Welch-féle Six Sigma óta az első igazán forradalmi vezetéselmélet.”
– Don Imus, az Imus in the Morning című rádióműsor házigazdája
„Végre egy vezetői könyv, amely valóban bemutatja, hogyan kell vezetővé válni. Lebilincselő, letehetetlen, és hiányoznak belőle a szokványos közhelyek – ez egy hatékony könyv. Mindenféle karakterű vezető rengeteget fejlődik tőle.”
– Amy Brandt Schumacher, vállalkozó, cégvezető és filantróp
„Az Extrém felelősség minden vezetői szinten hihetetlen értéket közvetít. Inspiráló és letehetetlen; vezetői leckéi könnyen fogyaszthatók és gyakorlatba helyezhetők. A SEAL-es alapok lehetővé teszik, hogy olyan környezetben is megnyilvánuljanak a vezetői erények, ahol óriási a tét és nagy a nyomás. Jobb vezető lettem ettől a könyvtől, és csapatom minden tagja fejlődött tőle!”
– Jared Hamilton, a DrivingSales alapítója és ügyvezető igazgatója
„Életem egyik legjobb vezetői könyve – emellett lélegzetelállító háborús történet.”
– Marc Andreessen

Comments